Dincolo de zid

12072909c9ccecf-a-nw-pD’ale Carnavalului, din nou.

Ca tot omul autoimun, am intrat si eu sa vad care-i treaba cu bolile autoimune in centrul targului zilelor noastre, respectiv pe o rețea de socializare. Am gasit multe grupuri de autoimuni. Grupuri si grupulete.. care mai de care. Unii cu tragedii, altii prefacandu-se ca totul e minunat si nici nu simti “avariile” dacă asculți de domnul Dr., altii mai echilibrati, unii sclavi ai corporațiilor pharma infiltrați si ei pe acolo cu reclame, unii visatori curajosi, altii mai nebuni (ca mine). Asa cum este si in viața, fel de fel de oameni..

Ceea ce vreau sa povestesc astazi, are legatura cu credintele si convingerile oamenilor aflati in aceste situatii, diagnosticati cu boli autoimune. Un schimb de replici foarte relevant, pentru cei pe care medicina din ziua de azi (cea la care noi avem acces), nu ii poate vindeca. Eu sunt unul dintre ei. Acum 3 ani, 5 doctori diferiți mi- au spus că nu există vindecare pentru diabet tip 1. După 5 doctori, nu am mai mers si la al 6-lea, pentru ca era clar.. Nu ma puteau vindeca. Am luat insulina (sa nu mor, nu din alt motiv) si evident am  continuat să caut soluții.. si răspunsuri. 7 tratamente neconvenționale, complementare (poti sa le numești cum vrei) am incercat, fara succes. O sa scriu un articol despre ele la un moment dat. Acum, voi începe alt tratament. Sunt nebuna? Poate, dar nu ma deranjează.

Acum, ca v- am spus contextul, sa revenim la discuția din Carnaval, aaa din targ, pardon!  O doamnă intreaba de niste suplimente pt bolile autoimune si alte doamne sar sa ii zică cat de excroci sunt aia care le vand si ca bolile autoimune nu se vindeca. De parca doamna aia, nu stia replica celebra. Stim cu totii, ce au zis D-zeii in halate albe. “Nu se vindeca!”

Ok. Acum parerea mea, de nebuna-autoimuna:

Toate bolile au fost fara leac la un moment dat, în istoria omenirii. Acum, sunt fara leac bolile autoimune doar pentru ca, inca nu s-a găsit leacul, nu pentru ca nu se vindeca. Nu se vindeca, pentru ca medicii , nu stiu cum sa le vindece. Asta este altceva.. la un moment dat, poate vor descoperi. Speram sa mai fim in viața. :)) deci este gresit NU SE VINDECA

Este corect :NU STIM CUM

Si parerea mea despre altă replica celebra ” Dacă descoperea cineva leacul pentru diabet, primea premiul Nobel, deci sunt niste excroci, nu se vindeca” este :

Dacă ar descoperi un om (mai ales un roman) orice leac (mai ales unul pentru o boala asa scumpă) ar fi mult mai probabil sa dea o mașină peste el decât să primească un premiu Nobel. Sunteti de acord? Putem sa bănuim cu totii de ce este mai probabil scenariul cu masina.

Va doresc curaj si îndrăzneală sa priviti dincolo de limitele impuse. Dragoste de viata sa aveti si sa nu uitati ca normalul si firescul este vindecarea. Eu trec la următorul tratament/ terapie (fara sa renunț la insulina evident).

Imbratisari dulci, din Carnaval!

Va tin la curent.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.