Cauzele spirituale ale diabetului autoimun

c97aeedcc20bdf8-a-nw-pE normal sa te intrebi “de ce?”, cand cea mai mare parte a existentei tale, inveti ca atunci cand esti bun si ascultator- primesti recompense, daca esti rau-primesti pedepse, daca ai carte-ai parte, daca te supui-ajungi in rai, daca te indoiesti-ajungi in iad, daca respecti legea- esti un cetatean bun, daca incalci legea-pierzi libertatea, dacă mănânci sănătos-nu te îmbolnăvești si exemplele pot continua la nesfarsit… E normal, sa te intrebi ce ai gresit.

Dupa aflarea diagnosticului, mult timp m-am intrebat obsedant, zile după zile:  “De ce am pățit asta, unde am gresit, ce pattern nenorocit am recreat, cum pot sparge vraja asta, este hazard sau eu singura am creat asta ?!”.  Cumva, simteam ca este raspunderea mea si doar a mea. “Daca mi s-a întâmplat mie, așa trebuie sa fie, asta merit, dar cum rezolv situatia acum?” Sincer, nu pot accepta nici acum, ca treaba asta nu poate fi indreptata. Daca am gresit ceva si asta a declansat diabetul, atunci mergand pe firul logic, trebuie sa aflu ce am gresit, indrept greaseala si scap de diabet. Are sens, nu? Doar asa am fost educati! Serios acum, eu cred ca orice este posibil. Singura problema ar putea fi, sa nu gasesc raspunsul in timp util, adica sa nu gasesc, pana mor, ce am gresit si calea prin care sa indrept aceasta “stricaciune”. Ce prostie… Ar putea fi o viata irosita cautand raspunsuri… Partea buna este ca nu sunt singura. Au mai cautat si altii inaintea mea.

Teoretic, stiu si eu ca si voi, ce spun medicii: diabetul autoimun nu se vindeca. Atunci poate vindecarea nu are legatura cu medicina clasica? Cand medicul spune ca nu te poate vindeca, ce-ti ramane? In cazul meu, sa cred ca solutiile si cauzele acestei conditii au răspunsul in alta parte. Astfel, am început să caut, si sa caut, si redau mai jos explicatiile gasite de minti mai luminate ca a mea:

Louise L. Hay – in cartea You can heal your life: La baza acestor îmbolnăviri stă în mod frecvent o dorinţă de dragoste, şi în acelaşi timp, o inabilitatea de a se lăsa iubit. Vă lipseşte dulceaţa vieţii şi tânjiţi după dragostea pe care sunteţi incapabili să o oferiţi. Lăsaţi să treacă trecutul şi acceptaţi că distracţia, jocurile şi dragostea şi afecţiunea sunt baza fundamentală a vieţii.

Anatol Basarab spune despre diabet: Diabetul, nu-i atât o boală cât o reacţie de apărare a organizmului. Organismul trebuie să blocheze programele distructive ale altor oameni pătrunse în câmpul acestuia. Cu cât mai puternic şi mai periculos este programul distructiv cu atât mai eficientă şi mai sigură trebuie să fie blocarea acestuia, respectiv a bolii semnalate. Cauza principală este dorirea unui rău din tot sufletul unei persoane iubite şi de care te-ai despărţit. Aceste sentimente provoacă diabetul pentru că au ucis iubirea şi prin aceasta legătura cu cosmosul. De aceea să nu renunţaţi niciodată la persoana iubită.

La paisprezece ani o fată se îndrăgosteşte puternic de un tânăr, însă a trebuit să se despartă că erau incompatibili. Fata a început să-l urască de moarte pe tânăr. Prin uciderea acestei iubiri ea a căpătat diabet, întrucât  a încălcat legile de bază ale universului. S-a produs o ruptură între ea şi Dumnezeu.

Maestrul Hilarion: Pancreasul are rolul de a echilibra contributia de glucoza in sange. Daci individul consuma prea mult zahar, aceasta provoaca dezordini in organismul sau si o hipersecretie de insulina, care duce la hipoglicemie. Daca pancreasul este slab la nastere, vine un moemnt cand nu mai poate furniza insulina si de aici rezulta diabetul. Diabetul care se declara in copilarie sau in tinerete este karmic: este datorat unei vieti trecute in care individul nu si-a refuzat nimic; excese senzuale, pasionale sau violente si toate formele negative ale expresiei de sine. Datorita acestora, in viata actuala el se vede deasupra unei rigori extreme si unei discipline severe, prin diabet. Diabetul declarat la maturitate/batranete va fi cauzat, mai curand, de problemele relationale ale pacientului cu partenerul sau.

Diabetul exprimă golul sufletesc produs de lipsa sentimentului de iubire.
Atunci când avem prea multă dificultate în a primi şi nu credem că merităm să fim fericiţi şi să avem parte de plăceri în viaţă, o stare de tristeţe profundă, adesea inconştientă, ne domină fiinţa. Pentru a compensa această situaţie, există tendinţa de a consuma foarte multe dulciuri, sub orice formă s-ar prezenta ele (paste alimentare, pâine, zahăr, etc . adică alimente care produc glucoză în organism). Pancreasul nostru se găseşte atunci în dificultate şi urmarea este apariţia diabetului.

Dr. Hamer (Noua medicina germanica, search pe net, long story.. ) spune: La hiperglicemie conflictul este unul  de “opunere /aparare” – ori din cauza fricii sau atunci cand esti silit sa faci ceva ce nu vrei sau nu iti place sau cand trebuie sa te duci undeva unde iti este frica sau unde va trebui sa iti asumi ceva de care credeai ca ai scapat neprins. Deci ne opunem interior la ceea ce facem si incercam sa ne aparam de aceste situatii, insa nu putem 100% sau intotdeauna si pentru totdeauna sa le evitam si asta genereaza un conflict interior. O situatie este cand cineva este nevoit sa traiasca sau sa mearga intr-un loc in care ii este frica sau unde care nu-i place dintr-un anumit motiv, (des bazat pe o frica) genereaza hiperglicemie. E ca si cum te-ai ascunde, te-ai face nevazut, sa nu te simta si iti salvezi resursele pentru situatia in care trebuie sa faci totusi fata si sa te aperi sau sa poti opune rezistenta.
Diabeticii au nevoie foarte de multa glucoza ca sa faca fata nevoii foarte mare de control, pun intrebari multe, sunt suspiciosi, vor sa aiba dreptate intotdeauna si adesea ultimul cuvant, sunt incapatanati si vor sa le impuna celorlalti versiunea lor de viata asupra oricarui subiect si se simt indreptatiti uneori de experienta de viata, alte ori de “educatia”, dresajul de a primi tot ce vor, cand vor si impresia ca totul li se cuvine si ca toti ceilalti sunt inferiori lor.
Iluzia de superioritate ii marcheaza pe diabetici, chiar daca este pe un segment de viata limitat sau pe un domeniu ingust in care sunt superexperti, sau generalizat, insa u o foema de lehamite fata de cei care nu inteleg, nu pot sa se ridice la inaltimea asteptarilor lor.
Un alt tip de conflict de opunere/aparare poate fi si atunci cand cineva de ex. este dat afara din locul unde-i placea (casa, servici) si trimis la alt loc care nu-i place, mutat de acasa la bunici, schimbat scoala, profesorii, colegii, casa, prietenii de joaca etc.
Chiar daca exista oameni care trec prin aceste situatii si nu fac diabet, este intotdeauna prezenta o astfel de experienta RESIMTITA CONFLICTUAL, OBSESIV la diabetici.
Aceste lucruri nu sunt teorii ci pot fi dovedite ca fiind adevarate in orice caz de pe lume.
De aceea este mai des intalnit la femei o hipoglicemie, caci femeile sunt mult mai sensibile si mai des afectate de conflicte de scarba decat barbatii, iar adulterul afecteaza mai des femeile decat barbatii.  Este posibil sa fie prezente si doua conflicte(care de regula nu apar simultan, ci la un interval de timp unul dupa altul) care afecteaza ambii hormoni si ca urmare exista o alternanta continua intre hiperglicemie si hipoglicemie. In functie de care conflict a fost mai puternic glicemia are o tendinta mai mare de a fi redusa sau marita.
Pacientul cu cate un conflict pe fiecare emisfera cerebrala intra in asa-numnita constelatie schizofrenica si are de regula atat vise cu privire la conflictul de scarba, cat si cu privire la cel legat de situatia de opunere la ceva neplacut.
Daca o emisfera cerebrala este deja afectata de un conflict de teritoriu, atunci un conflict care afecteaza pancreasul sare automat pe partea neafectata, daca mai exista o parte neafectata.
Toate simptomele corpului – inclusive cele ale hiperglicemiei si ale hipoglicemiei au un sens biologic si fac parte din programul biologic special, numit SBS/PBS. Scopul este alimentarea muschilor cu suficienta glucoza pentru invingerea acestor conflicte.
In cazul diabetului corpul scade nivelul de insulina, astfel incat sa fie prezenta mai multa glucoza pt. muschi ca sa putem scapa din situatia aceea care ne tine subconstient incordati in modul de pericol si de care vrem sa scapam/fugim.
In hiperglicemie apare foame mare care ne face sa mancam mai mult, astfel incat sa crestem nivelul de glucoza in sange pt. muschi ca sa putem iesi din situatia care ne scarbeste. Aceasta duce automat la ingrasare, deoarece glucoza nu ajunge sa fie consumata efectiv in lupta cu situatia de care se fuge la nivel mental. Constientizarea si apoi confruntarea fricilor si observarea detasata a lipsei lor de relevanta este solutia.

Sunt curioasă si as vrea sa aflu parerea ta, daca vreuna din variantele de mai sus se potrivesc, in cazul tau.

Te imbratisesz cu dragoste, căldură și dulceataaa..

3 thoughts on “Cauzele spirituale ale diabetului autoimun”

  1. Buna! Si eu sunt preocupata de cauzele spirituale ale diabetului pe care le cercetez de aproape 13 ani. Am si un blog unde scriu despre aceste aspecte. Se numeste Reflectii_despre_diabet. blogspot.com . Mi-as dori sa colaboram pentru a gasi impreuna o explicatie pentru aceasta problema.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.