Cuvantul vrăjit

puterea-cuvantuluiPrintre tabloide, articole amenintatoare, diabetologi lipsiti de empatie, cunostinte care au tot felul de pareri …este greu sa ratezi vartejul plin de negativism si panica. Orice vrei sa citesti despre diabet incepe cu pancreasul si continua cu complicatiile… Normal ca te sperii. Cuvantul diabet este ca un buton. Cand il rostești, apesi butonul ala de panică. Cand citesti sau auzi cuvantul vrajit, incarcat de toata durerea si frica colectiva, este normal sa te simti neputincios, panicat, speriat… Cuvântul nostru poate crea cel mai frumos vis, dar poate şi să distrugă .. Cuvantul este magie. El are putere. Cuvâtul vorbit sau scris este atât de puternic încât un simplu cuvânt poate schimba o viaţă sau poate distruge vieţile a milioane de oameni. Asta trebuie sa intelegem. Cuvintele pot fi otrava emotionala sau chiar si mai mult de atat!

Sa ne temem de cuvintele incarcate cu energie negativa, nu este o solutie. Daca te temi, sporesti si tu energia acelui cuvant, contribui la cresterea energiei colective atribuite acelui cuvant si astfel, influenta lui asupra ta si asupra altor oameni, va creste.  Eu obisnuiesc sa evit cuvintele incarcate astfel, sa nu le rostesc si sa nu ma gandesc la ele. Le inlocuiesc cu alte cuvinte, blande, vindecatoare si incarcate cu iubire. De exemplu, iata ce cred si spun eu, despre articolele referitoare la diabet (na, ca am zis iar cuvantul vrăjit !).

Adevarul… Adevarul cred ca este urmatorul: nici un organism nu este identic, fiecare om reactioneaza diferit, factorii care influenteaza starea noastra sunt variati si nimeni nu ii cunoaste in totalitate. Totul este relativ si nimic nu este batut in cuie. Nu-ti garanteaza nimeni ca un diagnostic are exact aceleasi manifestari la toata lumea. Cea mai mare influenta asupra starii noastre de sanatate o avem tot noi. Nu este corect si nu face sens sa crezi, ca daca ai diabet, trebuie sa traiesti cu sabia deasupra capului. Face insa sens, sa te iubesti si sa te bucuri de viață !

Nu exista expresia dependent de insulina! Toti oamenii sunt depenenti de insulina, asa cum, toti oamenii sunt dependenti de aer! adevarul este ca, unele organisme isi produc singure insulina, altele o aduc in organism din afara. Parerea mea.. si sunt deschisa sa aud si alte pareri.

Nu stiu cine a impartit diabetul in tip 1 si tip 2 dar nu cred ca este cea mai reusita clasificare. Dupa mine, exista diabet si exista bolile autoimune (despre care medicii la care noi avem acces, stiu mai nimic). Ceea ce se numeste diabet tip 1, este de fapt o boala autoimuna, in care organul vizat de atac, este pancreasul. Ceea ce se numeste diabet tip 2, este o conditie fizica vindecabila 100%. Punct.

cuvant-187x160

In concluzie, ai grija cum folosesti cuvintele, mai ales cand vorbesti despre sanatatea ta. Fii bland cu tine. Ai grija de tine. Nu te expune in fata oamenilor care te vor rani prin modul in care reactioneaza sau folosesc cuvintele. Evita sa vorbesti oamenilor despre sanatatea ta folosind cuvinte incarcate negativ. Gaseste o cale sa-ti pastrezi echilibrul, speranta si iubirea. Firescul este bunatea. Firescul este sănătatea. Firescul este iubirea. Te îmbrățișez dulceee !

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.